fbpx Skip to content

Våren och sommarens modetrender 2021- second hand

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 5,857 Sidvisningar totalt,  1 Sidvisningar idag

Det är fullt möjligt att älska mode och samtidigt värna om miljön. Det bevisar vår Buying Manager Lisen som, utifrån vår delade garderob, samlat våren och sommarens modetrender 2021, men i en second hand tappning. För precis som vår hållbara garderob, så är även trender cirkulära.
Kläder i fisknät collage

 5,858 Sidvisningar totalt,  2 Sidvisningar idag

Modeindustrin uppmuntrar oss att förnya våra garderober minst två gånger om året (helst ännu oftare), en takt som vår planet inte klarar av. Men det som är så smidigt med trender är att de, precis som vår garderob, är cirkulära! Ta axelvaddar som exempel, första gången de var på modet var under 1940-talet, andra gången under 1980-talet och 40 år senare till är vi där igen – oversize-axlar är ett måste i 2021 års garderob! Eftersom trender kommer tillbaka gång på gång kan man hitta dem second hand istället för att köpa nytt. Oroa dig inte om det känns svårt, vi på Hack Your Closet hjälper dig gärna! I det här blogginlägget visar vi dig våren och sommarens modetrender 2021, med hjälp av kläderna från vår delade garderob.

Collage till vårens och sommarens modetrender 2021. Bubblegum dresses and skirts.
Källa: H&M

Bubbelgumsrosa

Säsongens viktigaste färg kanske inte är något för alla, speciellt inte för alla sobert klädda skandinaver. Om du däremot gillar en färgklick så är bubbelgumsrosa den perfekta nyansen för dig! I vår garderob hittar ni bland annat denna fräcka bubbelgumsrosa klänningen, som påminner lite om den modellen från H&M bär.

Kläder i fisknät, en klänning och två tröjor. Modell i fisknätsklänning från Marysia.
Källa: Marysia

Fisknät

Vi har sett strumpbyxor i mönstret av fisknät i några säsonger nu, men nu är det dags för trenden att förflyttas till andra typer av plagg – toppar, klänningar, kjolar – vad som! Om du inte känner dig lika vågad som kvinnan ovan kan du lika gärna använda ett linne under.

Läderjackor och läderbyxor kollage. Modetrend våren och sommaren 2021
Källa: Stand Studio

Läder

Både veganskt och riktigt läder har sina hållbarhetsproblem, så i vilket fall är det alltid bäst att köpa materialet second hand. I vår garderob har vi bara veganskt läder eftersom det är djurvänligt och lättare att tvätta. I vår och sommar fungerar en klassisk svart skinnjacka, eller varför inte testa några andra nyanser som grön, beige eller brun?

Minikjolar i olika färger och mönster. Modell från Mango och Emmanuellek. Modetrend våren och sommaren 2021.Kollage.
Källor: Mango/@emmanuellek

Minikjolen

Minikjolen skapar förhoppningsvis inte lika stor debatt som när unga kvinnor började bära dem under mitten av 1960-talet. Nu när 2000-talets IT-girl Paris Hilton har återvänt som en stilikon är det ingen överraskning att även de korta kjolarna är tillbaka. Allra helst rutiga eller ett mer oväntat material som skinande PVC.

Mönstrade klänningar, byxor och skjortor
Källa: Stine Goya

Mönstermix

I vår och sommar kan du glömma allt du vet om de klassiska reglerna om hur man matchar outfits! Stora blommor, abstrakta prints och djurmönster kan alla kombineras denna säsong – ju fler desto bättre!

Sheer eller genomskinliga plagg - trend
Källa: Molly Goddard

Sheer

Transparenta material i olika jordnära toner fortsätter att vara en trendigt även våren 2021. Du kan även addera riktigt stora och puffiga ärmar för en ännu drömmigare look. 

Beige. Arbetskläder. Workwear.
Källa: The Frankie Shop

Workwear

Mode behöver inte bara vara glammigt, speciellt inte i vår! Plagg som är inspirerade av klassiska arbetskläder är ett tryggt och bekvämt alternativ, vilket är speciellt lockande nu när så många av oss arbetar hemifrån.


Att trender kommer och går blir tydligt när man tittar på de tydligaste tendenserna från den globala modescenen inför våren och sommarens modetrender 2021. Modets föränderliga natur och de traditionella affärsmodellerna som bara fokuserar på nyproduktion är inte förenliga med en hållbar framtid. Vi behöver tänka om och använda det vi redan har. Om vi gör det är det möjligt att använda trender för att uttrycka oss på ett kreativt sätt och njuta av allt det härliga med kläder och mode – utan det dåliga samvetet.

Vill du veta mer om vår garderob? Här kan du läsa mer!

Bild av artikelns författare. Kvinna i garderob.

By: Lisen Edwardsson Buying Manager, Hack Your Closet

Om Oss

Upptäck nya alternativ varje månad och rädda planeten. Prenumerera för 279 kr i månaden.

Just Nu

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Var först att få veta om våra senaste tillägg i garderoben, exklusiva plagg, och mycket mer. 

Flash Erbjudande