fbpx Skip to content

Hack Your Closet’s guide till den perfekta grillkvällen

Hack Your Closet’s guide till den perfekta grillkvällen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 409 Sidvisningar totalt,  1 Sidvisningar idag

Ingen har väl missat att det är grillsäsong? Det har iallafall inte vi på Hack Your Closet gjort. Vad är mysigare än att samla familj och vänner på någons uteplats eller i en park och grilla? Klä sig i snygga, bekväma kläder, gå och handla alla ingredienser tillsammans och njuta av de få, men ack så fina sommarmånaderna vi får med grillkvällar, snygga outfits och härligt sällskap.
BBQ

 410 Sidvisningar totalt,  2 Sidvisningar idag

Ingen har väl missat att det är grillsäsong? Det har iallafall inte vi på Hack Your Closet gjort. Vad är mysigare än att samla familj och vänner på någons uteplats eller i en park och grilla? Klä sig i snygga, bekväma kläder, gå och handla alla ingredienser tillsammans och njuta av de få, men ack så fina sommarmånaderna vi får med grillkvällar, snygga outfits och härligt sällskap.

Photo by @maddibazzocco

Vad ska jag ha på mig, kan jag ha mina Hack Your Closet-kläder på grillkvällen?

Självklart! Kläderna du får hem i Hack Your Closet-boxen är under en månad del av din garderob och kan användas för alla tillfällen. Till vardags som till fest. Som vi alla vet, sker ibland olyckor, så som fläckar och dylikt. Men detta får inte skrämma dig från att använda dina hyrda kläder. Grillkvällar vore inte grillkvällar om det var lätt och smidigt att äta den goda maten. Ketchup- och BBQ-såsfläckar kan vara riktigt svåra att få bort från kläder framförallt då de är tomatbaserade. Ett bra tips är att täcka sina kläder med ett förkläde eller en haklapp för att slippa fläckar samt för att kunna njuta av allt det goda till fullo.

Sedan har vi lukten. Väldigt ofta efter en grillkväll, luktar både hår och kläder som att de också legat på grillen. Vårt bästa tips för att fräscha upp kläderna, utan att tvätta dem i maskin (för du vet väl att ju mer ju tvättar ett plagg, desto mer slitet blir det) är att:

 • –  Häng ut plagget i den friska luften i några timmar
 • –  Steama plagget, detta gör att textilfibrerna öppnar upp sig och släpper ifrån sig lukten
 • –  Spraya med textilspray
 • –  Använd bakpulver eller bikarbonat. Lägg plagget i en stor plastpåse, addera därefter 2 dl bakpulver/bikarbonat, knyt ihop väl och skaka påsen. Låt den stå över natten och öppna sedan påsen utomhus och skaka ur plagget. Om det behövs, kan du köra plagget i torktumlaren på låg eller ingen värme alls, för att få ur det sista av bakpulvret/bikarbonaten.

Glöm inte det viktigaste

Oavsett om du planerar en liten grillning i trädgården eller en stor grillfest, finns det några extra viktiga komponenter för att skapa den perfekta kvällen. Allt ifrån mat till dryck, verktyg och material till bordsdukningen. Nedan följer en checklista på de viktigaste sakerna:

Verktyg

 • –  En grill
 • –  Grillbestick, tänger, helst i stål då dessa tål den höga värmen.
 • –  Gasol eller kål
 • –  Grillhandske
 • –  Förkläde för att skydda dig och dina kläder.
 • –  Handduk

Dryck

Photo by @dibaglin
 • – Ditt val av dryck. Var noga med att inkludera vatten, både ifall att en olycka skulle inträffa samt för att ej bli uttorkad.
 • –  Is
 • –  Kapsylöppnare & korkskruv
 • –  Muggar, ej engångsartiklar. Försök att alltid tänka ur ett hållbarhetsperspektiv och köp artiklar som du kan återanvända inför nästa grillning.

Mat

 • –  Kött, tofu, ost, grönsaker, du väljer vad du vill lägga på grillen. Det finns inga rätt eller fel.
 • –  Såser & tillbehör. Till exempel BBQ-sås, ketchup, majonnäs, senap, bröd, sallad & coleslaw
 • –  Dessert

Bordsdukning

Som tidigare nämnt borde vi alla tänka ett varv extra på hur vi konsumerar engångsartiklar. Ett både snällare och smartare alternativ är att investera i återanvändningsbara muggar, tallrikar och bestick för grillfesten. Dessa kan användas om och om igen vilket är bättre både för plånboken och naturen.

 • –  Tallrikar & skålar
 • –  Bestick & skärbräda
 • –  Servetter, investera i linneservetter. Dessa kan användas igen och igen och blir dessutom bara bättre med tiden.
 • –  Tandpetare

Säkerhet

Allt det roliga en grillkväll inkluderar kan snabbt vända om olyckan är framme. Var förberedd och se till att ha nedanstående saker till hands om något skulle hända.

 • –  Första hjälpen kit
 • –  Solskyddsfaktor
 • –  Brandsläckare
 • –  Myggspray eller ljus

Musiken är allt

Ingen grillfest utan bra musik. Sätt ihop några härliga spellistor som räcker fram till småtimmarna. Alternativt spara ner några färdiga från Spotify. Nedan följer några utav våra favoritlistor, det finns en för alla smaker:

 • –  Backyard BBQ
 • –  BBQ 2021 – Summer Vibes
 • –  BBQ CHILL
 • –  Reggae BBQ

Vi hoppas att dessa tips kommer att göra dina framtida grillkvällar oförglömliga. Grilla på och njut av sommaren till fullo!

Om Oss

Upptäck nya alternativ varje månad och rädda planeten. Prenumerera för 279 kr i månaden.

Just Nu

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Var först att få veta om våra senaste tillägg i garderoben, exklusiva plagg, och mycket mer. 

Flash Erbjudande