fbpx Skip to content

Intervju: Globe Hope

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 263 Sidvisningar totalt,  1 Sidvisningar idag

Globe Hope är ledande när det kommer till kompromisslös och hållbar design. Ett modemärke här för att stanna samt skapa bättre och mer hållbara alternativ som inte kräver produktion av nya råvaror. Ordet “Hope” i Globe Hope står för “Hoppet i tron på förbättring”. Ett gemensamt mål mellan både Globe Hope och Hack Your Closet att modeindustrin kommer att bli bättre.
Globe Hope

 264 Sidvisningar totalt,  2 Sidvisningar idag

Globe Hope är ledande när det kommer till kompromisslös och hållbar design. Ett modemärke här för att stanna samt skapa bättre och mer hållbara alternativ som inte kräver produktion av nya råvaror. Ordet “Hope” i Globe Hope står för “Hoppet i tron på förbättring”. Ett gemensamt mål mellan både Globe Hope och Hack Your Closet att modeindustrin kommer att bli bättre. Det kommer att kräva hårt arbete, engagemang och uthållighet för att förbli pionjärer i den lilla men ändå existerande hållbara modeindusrtin, men skam den som ger sig. Vi ser mycket fram emot detta roliga samarbete som vi har inlett tillsammans.

Globe Hopes innovativa kläder och accessoarer, exempelvis den bästsäljande Kaste Bag (tillverkad av gamla säkerhetsbälten) cirkulerar nu i Hack Your Closet-boxarna. Vi vill att ni, våra Closet Hackers ska få chansen att lära känna Globe Hope och deras innovativa produkter ännu bättre och använda dem samt dela dem med varandra. Sharing is caring!

För att lära känna Globe Hope lite bättre, varifrån de hämtar sin inspiration, tillverkar produkterna och så vidare, har vi ställt några frågor till dem. Fortsätt läsa för att ta reda på mer och lära känna detta innovativa varumärke.Vad är Globe Hope och när lanserade ni varumärket?

Globe Hope är ett finskt cirkulärt designmärke som lanserades 2003. Sedan dess har vi skapat väskor, kläder och accessoarer av befintliga råvaror; rester, avfall, återvunnet och upcyclat material

Vart finner ni er inspiration?

Vi tror att det fortfarande finns hopp för vår planet och att vi tillsammans kan rädda den. Vår kärnidé bygger på vår respekt för planeten och dess värdefulla resurser. Vilket också är vart vi får vår inspiration ifrån, naturen och jorden.

Varifrån hittar ni materialet till era produkter?

Vi tar emot återvunnet och överskottsmaterial från företag, fabriker och organisationer. Vi har sparat gamla väskor och kläder från den svenska militären, använt mattor överblivna från mässor, säkerhetsbälten från gamla bilar, reklambanderoller från företag och listan fortsätter. Våra kläder är tillverkade av textilindustrins skäravfall och återvunna plastflaskor.

Vart tillverkas Globe Hope produkterna?

Vi tillverkar alla väskor och accessoarer i Finland och Estland och kläderna produceras i Bangladesh. Alla våra produktionsprocesser är transparenta och spåras från början till slut.

Vi älskar bältesväskorna! Berätta, hur kom den idén till liv?

Vi letar alltid efter övergivna material att skapa produkter av. När vi stötte på säkerhetsbältena blev vi helt förälskade. Materialet känns unik på något sätt och dess lite lyxiga känsla fick oss att vilja testa att producera väskor av det. Detta var någonstans i mitten av 2000-talet. Ända sedan

dess har våra kunder har älskat våra olika väskor gjorda av säkerhetsbälten, och de är våra bästsäljande artiklar.

Vilka är de största problemen ni ser inom modesektorn idag?

Vi är glada över att se hur hållbarhet och cirkuläritet blir viktigare och viktigare inom mode, men samtidigt är det alarmerande att se hur mycket greenwashing och okunskap det finns. Dagens modeindustri saknar transparens, ärlighet och genuin ambition för förändring.

Låt oss prata om nya designers som enligt er mening sätter den perfekta standarden för ekologiskt/etiskt mode?

Vi uppskattar designers och varumärken som gör ett kompromisslöst arbete för hållbart mode. Vi vill inte lyfta fram någon speciell designer som “perfekt”, eftersom vi alla behöver göra mer och bli ännu bättre för att kunna rädda denna planet.

Som konsument, vad är det bästa vi kan göra för att minska vårt miljöavtryck när det kommer till klädkonsumtion?

Gynna alltid sparsamhet, hyra och återvunnet material om möjligt. Denna värld är redan full av kläder och material. Fast fashion och slöseri med nya råvaror kommer inte att sakta ner om det finns efterfrågan på det.

Har ni några spännande framtida planer för Globe Hope som ni vill dela med våra läsare?

Vår AW22 kollektion, “Peatlands Story”, lanseras nu i slutet av augusti. Den kommer att erbjuda ett urval av snygga väskor och kläder producerade av intressanta och roliga material, som arméns sovsäckar, säkerhetsbälten, mattor och överbliven fuskpäls. Håll utkik! 🙂


Just nu har vi en Giveaway tillsammans med Globe Hope på vår Instagram, där du har chansen att vinna en väska. Missa inte det!

Bästa,
/ Hack Your Closet team

Om Oss

Upptäck nya alternativ varje månad och rädda planeten. Prenumerera för 279 kr i månaden.

Just Nu

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Var först att få veta om våra senaste tillägg i garderoben, exklusiva plagg, och mycket mer. 

Flash Erbjudande