fbpx Skip to content

Låt oss berätta lite mer om våra kläder.

Mer om garderoben, mer om vårt team.

Visste du att vi har Sveriges största delade garderob 
med över 15 tusen tillgängliga plagg?

Vad du borde veta 

om våra kläder:

Först och främst, lita på våra stylister

Vi håller koll på trender, färgkombinationer, tyger, och skärningar.

Vi räddar lika många basplagg som vi räddar  unika plagg. Vi förstår att du kanske föredrar ett subtilt urval medan någon annan fördrar att sticka ut från mängden.

Vi inspekterar alla kläder och tvättar dem professionellt. Vi lagar dem och emellanåt gör vi ändringar för att de ska få ett längre liv.

Den lilla flickan på bilden är jag för 25 år sedan, helt klädd i second hand. 

Allting började i Frankrike. Mitt namn är Lisa Gautier och den lilla flickan på bilden är jag för 25 år sedan, helt klädd i second hand.

Jag är född i Frankrike med en mamma från Paris, och en morfar som jobbade som skräddare och älskade vintage butiker och high waist denim. Med andra ord har jag inte burit många nyproducerade plagg.

En stor del av mitt liv har spenderats i second hand-butiker. 

Jag började med second hand för att det skiljde mig från mängden, och för att det var kul. Om jag ska vara ärlig så låg min stora motivation inte hos miljön, men detta förändrades för ungefär 10 år sedan när jag började arbeta bakom kulisserna för klädindustrin.

Ett tag var jag på väg bort från second hand-butikerna. Det var helt enkelt för mycket jobb och jag hade inte tillräckligt med tid. Men när jag hörde om den negativa påverkan som nyproducerade plagg har på miljön så hittade jag min väg tillbaka. Kläderna jag bar gick från att skilja mig från mängden till att ge mig en ny mening. 

Så småningom lyckades jag även övertyga mina vänner att följa i samma spår. 

Idag sprider Mikaela, vårt team, våra closet hackers, och jag, ordet på en mycket större och snabbare skala.

Lisa Gautier
Grundare och VD

Min syster, min mamma, och jag har alltid 

delat garderob.

“Min mormor sydde alla sina kläder själv, och alla min mammas kläder, när hon var ung. Min syster, min mamma och jag, har alltid delat garderob. Jag blev intresserad av mode när jag började gymnasiet och insåg att kläder är ett sätt att uttrycka sig på. Men jag var inte medveten om de enorma negativa konsekvenserna som vår klädkonsumtion medför. När jag senare studerade cirkulär ekonomi förstod jag problemet med klädindustrins linjära affärsmodeller och att det i längden inte är hållbart att fortsätta konsumera så som vi gör idag. Det är väldigt enkelt för varumärken att ‘green wash’ sig själva. Vi kommer inte att göra det, vi ska vara hållbara på riktigt”. 

Mikaela Larsell Ayesa 
Grundare och Operativ Chef på Future Closets AB

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete?

Ladda ner och spana in vår senaste rapport.

Lever du studentlivet på en budget? We got you!

Ansök om vårt studenterbjudande. För oss är det viktigt att alla kan bidra till och stötta vårt mål att driva förändring.

Är du gravid?
Vi omvandlar din garderob!

Behåll stilen under graviditeten genom en gratis konsultation med våra stylister. Fyll i när du är tillgänglig så hör vi av oss!

Din digitala stylist 

Bli medlem med vår app och upptäck alla funktioner som din digitala garderob har att erbjuda